SOURCE: Vacation Tracker TITLE: Google Workspace: edycja uprawnień URL: https://vacationtracker.io/pl/baza-wiedzy/google-workspace-edycja-uprawnien/ LANG: pl PUBLISHED: 2021-05-13 UPDATED: 2026-11-04 READING: 1 min SUMMARY: Udostępnianie katalogu w Google Workspace jest wyłączone? Zmień ustawienia katalogu w konsoli administracyjnej Google, aby Vacation Tracker mógł zaimportować Twoich użytkowników. # Google Workspace: edycja uprawnień # Google Workspace: edycja uprawnień Dziękujemy za zainteresowanie Vacation Tracker. Mamy nadzieję, że dzięki nam ewidencja urlopów stanie się prostsza i bardziej efektywna. :) Jeśli podczas rejestracji z integracją Google Workspace otrzymałeś ostrzeżenie, że udostępnianie katalogu Google jest wyłączone, oznacza to, że trzeba zmienić niektóre ustawienia w konsoli administracyjnej Google, aby Vacation Tracker mógł uzyskać dostęp do danych katalogu i importować nowych użytkowników. Możesz zarejestrować się bez włączania tej funkcji, jednak nie będziesz wtedy mógł importować użytkowników z Google Workspace. ||| Pamiętaj, że aby edytować poniższe ustawienia, musisz być administratorem w Google Workspace. - Otwórz konsolę administracyjną Google: http://admin.google.com/ - Po lewej stronie kliknij, aby otworzyć menu główne - Znajdź w menu opcję Katalog (Directory) i najedź na nią kursorem, aby wyświetlić dodatkowe opcje - W sekcji Katalog przejdź do Ustawień katalogu (Directory Settings) - Otworzy się nowa strona. Kliknij Ustawienia udostępniania (Sharing Settings) - Na tej stronie kliknij Udostępnianie kontaktów (Contact Sharing) i upewnij się, że udostępnianie kontaktów jest włączone oraz że wyświetlane są wszystkie adresy e-mail (lub adresy, które chcesz zaimportować). - Upewnij się też, że wybrana jest opcja "Show Only Domain Profiles" lub "Show Both Domain Profiles and Domain Shared Contacts" - Kliknij Zapisz (Save) - Następnie kliknij Udostępnianie katalogu zewnętrznego (External Directory Sharing) i upewnij się, że wybrana jest opcja "Domain and Public Data". - Kliknij Zapisz ||| Pamiętaj, że rozpowszechnienie zmian wprowadzonych w konsoli administracyjnej Google na wszystkich użytkowników może potrwać do 24 godzin.