Ostatnia aktualizacja: Listopad 2, 2026
Szkolenie dla administratora lokalizacji 4: zapraszać, aktywować lub dezaktywować użytkowników w swojej lokalizacji (Slack)
Nie możesz dodawać nowych użytkowników, ale możesz zapraszać osoby z Twojej lokalizacji, które jeszcze nie dołączyły, oraz je aktywować i dezaktywować.
Zaproś kogoś
Jeśli ktoś z Twojej lokalizacji jeszcze nie dołączył do Vacation Tracker, zaproś go na stronie Użytkownicy, aby mógł się zalogować i składać wnioski urlopowe.
Dezaktywuj użytkownika
- Przejdź do Użytkownicy i znajdź daną osobę.
- Kliknij menu z trzema kropkami na końcu jej wiersza i wybierz Dezaktywuj.
- Potwierdź, klikając Dezaktywuj.
Aby dezaktywować kilka osób, zaznacz je, a następnie kliknij Dezaktywuj na pasku u dołu strony.
Co daje dezaktywacja
Aktywuj użytkownika ponownie
- Na stronie Użytkownicy ustaw filtr Status na Nieaktywny.
- Kliknij menu z trzema kropkami w wierszu tej osoby i wybierz Aktywuj.
Sprawdź, czy działa
Kolumna Status pokazuje przy tej osobie Aktywny lub Nieaktywny.
Najczęstsze pytania
Poproś o to swojego administratora. Tylko administratorzy mogą dodawać nowych użytkowników.
Administratorów nie można dezaktywować bezpośrednio. Poproś administratora, aby najpierw zmienił ich rolę.
Co dalej?
Szkolenie dla administratora lokalizacji 5: wybrać, kto zatwierdza czyje urlopy, za pomocą działów (Slack) Jak dezaktywować użytkownika? Szkolenie dla administratora lokalizacji 3: zaktualizować profil użytkownika, dni pracy i limity urlopów (Slack)Administratorzy i zatwierdzający: skontaktuj się z nami przez czat na żywo od poniedziałku do piątku w godz. 9:00–17:00 (EST) lub napisz do nas w dowolnym momencie na adres hello@vacationtracker.io.