Ostatnia aktualizacja: Listopad 2, 2026
Szkolenie dla administratora 9: wybrać, które role widzą poszczególne funkcje (Google Workspace)
Strona Funkcje i Uprawnienia decyduje o tym, które role widzą poszczególne funkcje. Osoby spoza wybranych ról w ogóle ich nie zobaczą.
Najpierw zdecyduj
Każde ustawienie może mieć wartość Wszyscy, Administratorzy i Zatwierdzający lub Tylko administratorzy.
Jeśli Twoi zatwierdzający potrzebują raportów bilansów lub urlopów dla swoich zespołów, uwzględnij ich w ustawieniu dotyczącym raportów.
Zmień ustawienia
- W menu po lewej stronie, w sekcji Ustawienia przestrzeni roboczej, kliknij Funkcje i Uprawnienia.
- W sekcji Widoczność Funkcji wybierz, kto ma dostęp do każdej funkcji.
- Włącz lub wyłącz opcję asystent AI Vee.
- W sekcji Komunikacja wybierz ustawienie Kto otrzymuje e-maile z Kwartalnym Przeglądem.
- Kliknij Zapisz.
Sprawdź, czy działa
Odśwież stronę. Twoje wybory nadal są zaznaczone.
Szkolenie dla administratora ukończone
Twoja przestrzeń robocza jest skonfigurowana. Informacje o raportach, automatyzacjach i planach znajdziesz w sekcji Więcej możliwości w artykule Szkolenie dla administratora 0: czym zajmujesz się jako administrator (Google Workspace)
Najczęstsze pytania
Nie. Te ustawienia decydują o tym, które inne role widzą daną funkcję. Administratorzy widzą wszystkie funkcje.
Co dalej?
Szkolenie dla administratora 0: czym zajmujesz się jako administrator (Google Workspace) Jak kontrolować, które role mają dostęp do poszczególnych funkcji? Jak korzystać z Tablicy urlopów, aby zobaczyć nadchodzące urlopy?Administratorzy i zatwierdzający: skontaktuj się z nami przez czat na żywo od poniedziałku do piątku w godz. 9:00–17:00 (EST) lub napisz do nas w dowolnym momencie na adres hello@vacationtracker.io.