Ostatnia aktualizacja: Wrzesień 14, 2026
Czy mogę aktualizować informacje o użytkownikach z mojego katalogu w Vacation Tracker?
Tak. Administratorzy mogą w dowolnej chwili pobrać do Vacation Tracker najnowsze imiona, nazwiska i zdjęcia profilowe z katalogu Slack, Microsoft Teams lub Google Workspace Twojego zespołu. Służy do tego jeden przycisk Synchronizuj istniejących użytkowników w nagłówku u góry strony Użytkownicy. Jedno kliknięcie, jedno potwierdzenie i Vacation Tracker ponownie odczytuje katalog.
Co Vacation Tracker pobiera, a czego nie
To celowe rozwiązanie: Vacation Tracker jest narzędziem do ewidencji urlopów, a nie głównym katalogiem pracowników. Integracja działa wyłącznie w trybie odczytu i jest ograniczona do minimum potrzebnego do aktualizowania imion, nazwisk i awatarów.
Jak uruchomić synchronizację
- Zaloguj się na app.vacationtracker.io na konto administratora.
- W menu po lewej stronie, w sekcji Zespoły i procesy zatwierdzania, kliknij Użytkownicy.
- W nagłówku strony, po prawej stronie tytułu UŻYTKOWNICY, zobaczysz przycisk Synchronizuj istniejących użytkowników, umieszczony między przyciskami Wyślij opinię i Dodaj użytkowników.
- Kliknij Synchronizuj istniejących użytkowników. Otworzy się niewielkie okno potwierdzenia z przytoczonym powyżej podsumowaniem dotyczącym prywatności i dwoma przyciskami: Ok i Anuluj.
- Kliknij Ok, aby rozpocząć. Vacation Tracker ponownie odczyta Twój katalog i zaktualizuje odpowiednich użytkowników.
Synchronizacja jest wykonywana jednorazowo, jako jedna partia, i nie skanuje katalogu w sposób ciągły. Jeśli użytkownik zmieni później imię lub nazwisko, musisz ponownie uruchomić synchronizację (albo polegać na automatycznym imporcie użytkowników, jeśli jest włączony; zobacz Jak włączyć lub wyłączyć automatyczny import użytkowników?).
Kiedy synchronizacja nie zadziała
Warto pamiętać o dwóch sytuacjach:
Najczęstsze pytania
Nie. Synchronizuj istniejących użytkowników to działanie dostępne tylko dla administratorów. Przycisk pojawia się wyłącznie na stronie Użytkownicy, do której dostęp mają tylko administratorzy. Jeśli nie widzisz przycisku, prawdopodobnie nie masz roli administratora. Zobacz Jak wyznaczyć administratora w Vacation Tracker?, aby dowiedzieć się, jak ją uzyskać.
To osobny proces. Synchronizuj istniejących użytkowników aktualizuje tylko użytkowników, którzy już są w Vacation Tracker. Aby dodać nowych członków katalogu, użyj przycisku Dodaj użytkowników u góry strony Użytkownicy. Zobacz Jak dodać (zaimportować) użytkowników?. Jeśli masz włączony automatyczny import użytkowników, nowe osoby są pobierane automatycznie według harmonogramu.
Nie. Przypisanie do działu i lokalizacji, historia urlopów, salda urlopowe, własne etykiety, rola (administrator/użytkownik) i przypisania zatwierdzających są przechowywane wyłącznie w Vacation Tracker i nie są pobierane z katalogu. Synchronizacja odświeża tylko imię i nazwisko oraz zdjęcie profilowe. Wszystko inne, co skonfigurowałeś w Vacation Tracker, pozostaje bez zmian.
Co dalej?
Jak dodać (zaimportować) użytkowników? Jak włączyć lub wyłączyć automatyczny import użytkowników? Czy mogę edytować imiona i nazwiska użytkowników w Vacation Tracker?Administratorzy i zatwierdzający: skontaktuj się z nami przez czat na żywo od poniedziałku do piątku w godz. 9:00–17:00 (EST) lub napisz do nas w dowolnym momencie na adres hello@vacationtracker.io.